Header

Karlsøyfestivalen 2013

  Karlsøya, Norway

  Velkommen til Karlsøya!

  På 14. året inviterer vi til samling på den lille øya vår. Nytt av året er at festivalen er flyttet ca en måned fram. Det betyr at vi får med oss midnatt-sola og sommeren på sitt beste. Vi er også i år stolte over å invitere til en festival som gjennom musikk, kunst, debatt og film tar opp viktige emner i kampen for en annen og bedre verden.

  Vi setter fokus på framveksten av fascisme i Europa. Det er skremmende når fascister og nazister igjen får parlamentarisk makt, samtidig som de terroriserer og tar livet av asylsøkere og andre som ikke “passer inn” på gata. I den Europeiske krisen går det verst utover de som allerede er nederst på rangstigen. Sammen med asylsøkere finner vi også Romfolket her. Deres situasjon i Europa i dag er svært nært en humanitær katastrofe. Dessverre klarer heller ikke vi i Norge å møte denne kriserammede folkegruppen med verdighet. Nettopp i tider som dette oppleves det ekstra meningsfylt og også sette fokus på alternative samfunn, løsninger og verdier.

  Videre har vi i år et sterkt fokus på det samiske gjennom musikk, kunst og øvrig program. Våre to hovedartister er begge sterke kvinnelige stemmer. Og det passer jo bra når vi i år kan feire 100-år siden kvinnene fikk stemmerett i Norge.

  – Velkommen til en festival med mening –

  • Facebook Event
  • Festival’s Website
  1